Važnost vizualnog identiteta za društvene mreže

Vizualni identitet poseban je način pomoću kojeg se tvrtka ili organizacija predstavlja javnosti (klijentima, potencijalnim klijentima, zaposlenicima, investitorima i drugima) zbog čega je bitno predstaviti se u najboljem mogućem svijetlu. Upravo zato stvaranja vašeg vizualnog identiteta na društvenim mrežama jedan je od naših glavnih fokusa, kako bi privukli potencijalne korisnike, ali i kako bi bili kompetitivni u digitalnom okruženju.

Prilikom oblikovanja vizualnog identiteta naše klijente savjetujemo u više dimenzija koje ga obuhvaćaju: od vizualnog sadržaja na vašim društvenim mrežama, palete boja koja će biti samo vaša kako bi bili unikatni i trenutačno prepoznatljivi do osmišljavanja kategorija sadržaj koji ćemo kroz zajednički rad usavršiti kako bi svaka poruka na društvenim mrežama u potpunosti komunicirala vaš identitet.

 Kontrolirajući vizualni identitet na stranicama vaših društvenih medija kontrolirate prvu nesvjesnu percepciju i kontakt o vašoj tvrtki ili organizaciji s kojom korisnici dolaze u dodir. Bitno je da je vaš sadržaj relevantan i razumljiv kako bi ga većina mogla „probaviti“ i razumjeti te je bitno da je paleta boja na vašoj stranici unificirana i ujednačena kako bi stvorili samo Vašu paletu boja koju bi korisnici povezivali samo s vašom tvrtkom. Vaš vizualni identitet savršeno je oruđe za u potpunosti se izdvojiti od konkurencije!