PRAVILA PRIVATNOSTI

Uvodno

Izdavač Internet stranice www.equestris.hr je Komunikacijska agencija EQUESTRIS d.o.o. specijalizirana u području strateških komunikacija, testiranja poruka, korisničkog iskustva, kriznog menadžmenta i zagovaranja u Zagrebu, Radnička cesta 47, osobni identifikacijski broj (OIB): 50083407876 (u daljnjem tekstu: „Izdavač“, “mi”, “nas”, “naš”), ujedno Voditelj obrade podataka.

www.equestris.hr  je Internet stranica putem koje Izdavač pruža informacije o uslugama koje se nalaze u ponudi Izdavača.

Korisnik Internet stranice www.equestris.hr ili općenito usluga Komunikacijske agencije EQUESTRIS je pravna ili fizička osoba koja na bilo koji način, kako neposredno, tako i posredno, koristi, ili je koristila, pristupa ili je pristupila Internet stranici www.equestris.hr  ili koristila usluge (u daljnjem tekstu: „Korisnik“).

Internet stranica podrazumijeva sve dijelove koje se nalaze unutar domeni www.equestris.hr

Općenito

Ova Pravila privatnosti propisuju uvjete i pravila koji se odnose na praksu postupanja u vezi s osobnim podacima Korisnika te objašnjavaju načine prikupljanja, obrade i zaštite osobnih podataka.

U EQUESTRIS-u znamo koliko je privatnost i zaštita osobnih podataka bitna našim korisnicima i zato želimo biti jasni kako prikupljamo, koristimo i pohranjujemo osobne podatke.

Korištenjem stranice www.equestris.hr, Korisnici iskazuju da se slažu s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje u skladu s istima.

Pravo korištenja ove Internet stranice i usluga osobno je pravo Korisnika i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe.

Korisnik je upoznat s činjenicom da ponekad dolazi do tehničkih problema pri radu Internet mreže čime može doći do prekida usluga ili drugih događaja koji su izvan kontrole Izdavača, a iz kojeg razloga isti nije odgovoran ni za kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na Internetu ili kakav drugi događaj do kojeg može doći za vrijeme pružanja usluga od strane Izdavača.

Promjena Pravila privatnosti

Izdavač zadržava pravo u svakom trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, vrijeme dostupnosti, sadržaj, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje Internet stranica. Isto tako, Izdavač može prestati slati informacije ili dio informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka, te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Izdavač zadržava pravo u svakom trenutku, i bez prethodne obavijesti, ako to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Pravila privatnosti. Ako dođe do promjene Pravila privatnosti, a Korisnik nastavi koristiti naše usluge ili Internet stranice www.equestris.hr, smatra se da prihvaća Pravila privatnosti u izmijenjenom obliku. Svaka eventualna izmjena ili brisanje Pravila privatnosti važeća je prema trećima odmah po objavi na Internet stranicama www.equestris.hr . Svako korištenje predmetnih Internet stranica, osim upoznavanja s izmjenama Pravila privatnosti, od strane Korisnika nakon takve promjene smatrat će se kao prihvaćanje tih promjena.

Kako prikupljamo podatke?

Osobne podatke Korisnika prikupljamo kada nam ih Korisnik pošalje ili dopusti njihovo korištenje. Primjerice, putem obrasca za kontakt formu, ispunjenjem upitnika ili preuzimanjem E-knjige na web stranici www.equestris.hr, putem elektroničke pošte, osobno u Agenciji, telefonskim putem, poštom, pisanim putem ili preko društvenih mreža putem kojih nas Korisnik može kontaktirati. U iznimnim slučajevima i kada Zakon to dopušta podatke Korisnika možemo dobiti i iz drugih izvora.

Koje podatke prikupljamo?

Kako bismo odgovorili na specifične upite Korisnika, personalizirali sadržaj Korisniku, prilagodili oglasne poruke u skladu s interesima ili ponašanjem Korisnika te općenito poboljšali korisničko iskustvo prikupljamo sljedeće podatke:

 • Podaci koje nam Korisnik izravno daje, a prikupljamo ih putem obrasca za kontakt formu, ispunjenjem upitnika ili preuzimanjem E-knjige na web stranici Komunikacijske agencije EQUESTRIS i na  web stranici www.equestris.hr, putem elektroničke pošte, društvenih mreža ili telefonskim putem.

KONTAKT FORMA, UPITNIK I E-KNJIGA

 • Ime i prezime
 • Email adresa
 • Broj telefona
 • Poruka ili upit Korisnika 
 • Informacije o korištenju konzultantskih usluga u prošlosti Korisnika
 • Radna pozicija Korisnika
 • Podaci o tome kako Korisnik koristi web stranicu www.equestris.hr, koji uključuju podatke o uređajima i sustavima kojima Korisnik pristupa web stranici, poput vrste uređaja, vrste operativnog sustava, internetskog preglednika, IP adrese, piksela i drugi podaci vezani uz sustave kojima Korisnik pristupa web stranici.
 • Statistički podaci zapisa koji putem kolačića prate ponašanje Korisnika na web stranici, a uključuju podatke o vremenu provedenom na web stranici, podatke dijagnostike i analitike, podatke o tijeku i koracima Korisnika na web stranici. Također, uključuju informacije i podatke o aktivnosti i interakciji Korisnika s web stranicom, koje koristimo za bolje razumijevanje potreba Korisnika ili mogućih problema, a u cilju poboljšanja iskustva Korisnika na web stranici. Više o tome kako koristimo podatke pohranjene u kolačićima pročitajte ovdje.
 • Podaci o korištenju elektroničke pošte koji podrazumijevaju vrijeme otvaranja odgovora poslanog elektroničkom poštom, broj otvaranja i broj klikova na odgovor poslan elektroničkom poštom.
 • Podaci dobiveni od treće strane, koji podrazumijevaju podatke od Korisnika i iz drugih javno dostupnih izvora koje dopušta Zakon, primjerice od društvenih mreža te ih možemo kombinirati s drugim podacima koje dobijemo od Korisnika.
 • Drugi podaci, koje možemo prikupljati o Korisniku, o njegovom korištenju web stranice www.equestris.hr ili njegovom korištenju naših usluga, a čiju vrstu i način prikupljanja ćemo objasniti na mjestu gdje se prikupljaju te ih obrađivati uz privolu Korisnika. Korisnik može uskratiti pružanje određenih osobnih podataka, no to može imati utjecaj na mogućnosti korištenja određenih usluga.

Kako koristimo podatke?

Osobni podaci prikupljeni od Korisnika mogu se koristiti u sljedeće svrhe:

 • U vezi s korištenjem naših usluga, odnosno mogućnosti odgovaranja na upite Korisnika.
 • Radi kontaktiranja u vezi s našim novim proizvodima i uslugama.
 • Zbog poboljšanja općenitog korisničkog iskustva na web stranici, razumijevanju želja i potreba Korisnika i poboljšanja naših usluga.
 • Pružanja relevantnijeg oglašavanja, odnosno isporučivanja oglasa koji su u skladu s interesima Korisnika ili se temelje na ponašanju i aktivnosti Korisnika na web stranici.
 • Za slanje promotivnih obavijesti putem elektroničke pošte, poput obavijesti o događajima i edukativnih materijala.
 • Za analitičke i statističke obrade kako bi bolje razumjeli kako Korisnici koriste naše usluge i web stranicu.
 • Za istraživanje i analize tržišta i klijenata kako bi bolje razumjeli tržišne potrebe i više saznali o našim klijentima te im mogli ponuditi najrelevantniju komunikaciju i općenito bolju uslugu.
 • Radi dijeljenja osobnih podataka s našim Ugovornim izvršiteljima obrade podataka, poput naših poslovnih partnera, knjigovodstvenog servisa ili dobavljača.
 • Radi obrade koja je nužna prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i drugih zakona koji nas to obvezuju.

U svrhu obrade osobnih podataka Korisnika koristimo aplikacije/platforme i softvere koji su naši ugovorni izvršitelji podataka i s kojima imamo Ugovor o korištenju i zaštiti osobnih podataka:

 • Facebook – Aplikacija putem koje se predstavljamo i oglašavamo našim postojećim i potencijalnim korisnicima. Ukoliko želimo doseg naših postojećih korisnika moguće je ubacivanje baze osobnih podataka postojećih korisnika (onih koji su za to dali privolu) u aplikaciju koja onda prikazuje oglase samo tim korisnicima, kao i povratno oglašavanje određenim skupinama korisnika čije su aktivnosti na web stranici prikupljenje putem Facebook pixela ugrađenog u kod web stranice www.equestris.hr.
 • G Suite – Platforma koja nam služi za cijeli skup Google poslovnih aplikacija. Poslovne aplikacije koristimo za čuvanje poslovnih dokumenata koji mogu sadržavati i osobne podatke Korisnika, email komunikaciju s partnerima te potencijalnim i postojećim korisnicima naših usluga. 
 • Google Analytics – usluga (platforma) web analitike koju nudi Google, koja prati i izvještava o prometu na web mjestu.
 • HubSpot – Marketinški softver i platforma u koju stavljamo bazu osobnih podataka za slanje veće količine mailova i obradu podataka– u svrhu čestitki, edukacije, i ostalih promotivnih i informativnih obavijesti. 
 • Prezly – Komunikacijski i PR softver i platforma za prikupljanje osobnih podataka.
 • Tableau – Softver za obradu, analizu i vizualizaciju podataka.
 • Survey Legend i Survey Gizmo – Softveri za prikupljanje podataka.
 • ClickMeeting – Softver za organizaciju webinara i dogovaranje sastanaka.

Kako pohranjujemo podatke?

Podatke Korisnika pohranjujemo u prethodno navedenim softverima i njihovim bazama podataka.

Pohranjujemo i obrađujemo samo one podatke i od onih korisnika koji su dali osobnu privolu za njihovu obradu i u svrhe koje ne izlaze iz svrha navedenim u ovim Pravilima privatnosti. U slučaju iznimne pohrane i obrade podataka, koja nije obuhvaćena ovim Pravilima privatnosti Korisnik će prethodno o tome biti obaviješten. Zaštita privatnosti osobnih podataka je trajna te poduzimamo sve mjere zaštite istih u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

Za više informacija o tome gdje i koliko dugo se pohranjuju podaci Korisnika molimo Vas da nas kontaktirate na equestris@equestris.hr.

Kako štitimo osobne podatke Korisnika?

Osobne podatke Korisnika i njihovu zaštitu shvaćamo ozbiljno te trajno primjenjujemo odgovarajuće organizacijske, fizičke i tehničke mjere kako bi zaštitili sve osobne podatke koje prikupljamo.

U svrhu zaštite osobnih podataka poduzeli smo niz mjera:

 • Upotreba sigurnih i pouzdanih dokumenata, softvera i programa za pohranu podataka.
 • Pažljiv i odgovoran izbor Izvršitelja obrade te potpisivanje ugovora o zaštiti podataka sa svim izvršiteljima obrade podataka.
 • Osposobljavanja zaposlenika o važnosti povjerljivosti, održavanja sigurnosti i privatnosti i postupanja u vezi s osobnim podacima Korisnika.

Osobne podatke Korisnika nećemo dostavljati, prodavati ili ustupiti trećim stranama, osim onima koji su navedeni u ovim Pravilima privatnosti te onima s kojima imamo Ugovor o zaštiti osobnih podataka. Podatke iznimno možemo dostaviti trećoj strani ako je to neophodno za zaštitu vitalnih interesa Korisnika, zakonski obvezno, potrebno u svrhu pravnih postupaka, izričito zatraženo od strane Korisnika ili neophodno za odgovor njegovom zahtjevu.

Osobne podatke za koje više ne postoji osnova ili privola za obrađivanje možemo zadržati u svrhe statistike ili čuvanja povijesti komunikacije, ali iste nećemo obrađivati niti na koji način te ćemo ih čuvati od bilo kojeg neovlaštenog pristupa ili upotrebe.

Bitno je istaknuti kako, bez obzira na mjere zaštite osobnih podataka koje poduzimamo, nijedno internetsko mjesto, elektronički prijenos, računalna mreža ili bežična veza nisu posve sigurni.

 Koja su prava Korisnika u vezi s osobnim podacima?

Korisnik u svakom trenutku bez navođenja razloga može zatražiti svoja prava vezano uz osobne podatke koji se obrađuju.

Pravo na uvid u osobne podatke i svrhe njihove obrade

 • Pravo na izmjenu osobnih podataka
 • Pravo na brisanje osobnih podataka
 • Pravo na ograničenu obradu osobnih podataka i pravo na izmjenu svrhe obrade
 • Pravo na slanje osobnih podataka
 • Pravo na povlačenje privola za obradu osobnih podataka.

Korisnik može svoja prava vezano uz osobne podatke provesti slanjem poruke na equestris@equestris.hr 

Ako imate bilo kakvo pitanje o obradi ili zaštiti osobnih podataka kontaktirajte nas na equestris@equestris.hr  ili na adresu Komunikacijske agencije EQUESTRIS d.o.o., Radnička cesta 47, 10 000 Zagreb.

U slučaju da smatrate da u vezi s vašim podacima ne postupamo u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i GDPR uredbom te ako isto ne možete riješiti u suradnji s nama, pritužbu možete podnijeti nadležnom tijelu – Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Više o kolačićima možete saznati ovdje.