PLAVI BALONI 2.0

Prošle smo godine diljem Hrvatske organizirali javnozdravstvenu kampanju 20.000 Plavih Balona kako bismo podignuli svijest o životu s dijabetesom tipa 1 i izazovima s kojima se osobe koje žive s dijabetesom tipa 1 svakodnevno suočavaju. Tijekom iznimno uspješne kampanje brojni su nam građani slali videe kako balansiraju plavim balonima pružajući na taj način podršku Inicijativi 20.000 Plavih Balona. Balansiranje plavim balonom predstavlja balansiranje šećerom u krvi tijekom svakodnevnih aktivnosti svakoga trenutka u danu.

U Hrvatskoj je trenutno oko 37.000 osoba koje žive s dijabetesom tipa 1, a 50% oboljelih nema postavljenu dijagnozu bolesti stoga smo ovu javnozdravstvenu kampanju, pod nazivom Plavi Baloni 2.0, podignuli na još višu razinu. Uključili smo gotovo sve veće gradove i njihove ljepote u Republici Hrvatskoj, a osnovna kreativna ideja bila je da se „plavi baloni sada vide i s neba“. Na najpoznatijim i najljepšim lokacijama u Hrvatskoj osmislili smo snimanje balansiranja plavih balona profesionalnim dronom i kamerom, u suradnji s Fakultetom za organizaciju i informatiku iz Varaždina.

Snimanju su se pridružile udruge osoba koje žive s dijabetesom, njihove obitelji i prijatelji, škole i sveučilišta te drugi zainteresirani građani. Gradovi koji su se priključili kampanji i pružili podršku Inicijativi su Čakovec, Varaždin, Vukovar, Virovitica, Đakovo, Omiš, Pula, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik i Zagreb. U Zagrebu smo, osim balansiranja plavim balonom, organizirali i kratak let velikim plavim balonom na vrući zrak, kojim smo obilježili početak ove uspješne kampanje, a spektakularni 360 video leta iznad prekrasnog Zagreba možete pogledati ovdje.

Našu javnozdravstvenu kampanju podržali su brojni hrvatski mediji, a Inicijativu Plavi Baloni 2.0 predstavili smo gostovanjem u emisiji Dobro jutro, Hrvatska te Zagrebačka panorama, kao i u radijskim emisijama na Radiju Sljeme, Top Radiju i Yammat FM-u.

JAVITE NAM SE S POVJERENJEM!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Scroll to Top